Skip to main content
|

Nederland verwacht meer peren dan in 2021

Er zullen dit jaar in Nederland iets meer peren worden geplukt dan in 2021, verwacht de werkgroep Oogstraming die de vandaag (20 juli) de raming van de Nederlandse perenoogst bekend heeft gemaakt. De perenoogst komt uit op 368 miljoen kilo. Dit is meer dan de 340 miljoen kilo in 2021, toen de perenoogst tegenviel, maar minder dan de 400 miljoen kilo van 2020.

Bekijk hier de tabel met de complete Nederlandse oogstraming

De oogst van Conference, goed voor ruim driekwart van de Nederlandse perenoogst, is geraamd op 288 miljoen kilo. Dit is 9 procent meer dan in 2021 toen de oogst juist laag was. Op afstand volgen Beurré Alexander Lucas en Doyenné du Comice als meest geteelde perenrassen waarbij wordt gerekend op respectievelijk 23 miljoen kilo en 22 miljoen kilo.
Volgens de gegevens van het CBS staan er in Nederland op een oppervlakte van 10.131 hectare perenbomen. Hiermee is het oppervlak bijna even groot als in 2021.

De Nederlandse oogstraming is opgesteld door Het GroentenFruit Huis en de werkgroep Oogstraming. In deze werkgroep zijn vertegenwoordigd: de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), GroentenFruit Huis en het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS). De werkgroep wordt geadviseerd door Delphy, dat metingen verricht bij bedrijven verspreid over het hele land.

 


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)