Skip to main content
|

Minder aardbeien en frambozen in Huelva

De teelt van aardbeien in de belangrijke Spaanse productieregio Huelva zal in het huidige seizoen 2023/24 3,1% kleiner zijn dan in het voorgaande jaar. De oppervlakte bedraagt 6.100 hectare. Dit maakte de vereniging van zachtfruittelers in de Andalusische provincie Huelva eind december bekend.
Er werd geen reden genoemd voor de afname in het areaal. Het bleef daarom ook onduidelijk of de producenten reageerden op een oproep tot een boycot vanuit Duitsland, de belangrijkste exportbestemming voor aardbeien uit Huelva. Afgelopen zomer riep de organisatie Campact Duitse detailhandelaren in levensmiddelen op om geen Spaanse aardbeien meer te verkopen om milieuredenen. Freshuelva sprak toen de hoop uit dat de oproep geen negatieve gevolgen zou hebben voor de Spaanse producenten.
Het areaal frambozen in Huelva is in 2023/24 sterk afgenomen. Volgens de cijfers van de vereniging Freshuelva kromp dit met 21,5% tot 1.380 ha. De bramenteelt daarentegen steeg met 7,5% tot 153 ha. Blauwe bessen konden hun toch al sterke positie verder consolideren. Het relevante productiegebied in Huelva nam toe met 0,5% tot 3.602 ha. (bron: Fruchthandel.de)


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)