Skip to main content
|

Recordomzet voor veiling Zaltbommel

Veiling Zaltbommel realiseerde in 2023 wederom een sterke autonome groei. De verkoopomzet steeg van 61,7 miljoen euro naar 66,5 miljoen euro; dat betekent een groei van ruim 7% ten opzichte van 2022. Directeur Gerard van den Anker: “Telers en kopers weten de weg naar Zaltbommel goed te vinden, en dat ons verhaal klopt wordt bevestigd door een aanhoudende groei op vele fronten”.
De toegevoegde waarde van een goed functionerende digitale veilingklok heeft zich volgens de veiling dit jaar wederom bewezen. In 2023 werd ruim 16% meer via de klok verkocht dan in 2022. Veiling Zaltbommel wil in 2023 het aantal klanten wat via de digitale klok inkoopt verder uitbreiden. Veiling Zaltbommel is daarvoor op zoek naar telers die hun product ook willen aanbieden op de klok.
De veiling lijkt steeds meer telers aan te spreken en aan te trekken. Door aanwas van nieuwe telers breidde het areaal en assortiment zowel in de breedte als in het volume uit. Ook wist veiling Zaltbommel nieuwe kopers, uit binnen- en met name buitenland, te interesseren. Directeur Gerard van den Anker verwacht daarom ook volgend jaar een mooi positief jaarresultaat te kunnen presenteren. Dit ondanks de fors gestegen kosten.
(Bron: veiling Zaltbommel)


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)