Skip to main content
|

Grootste Europese fruitteeltbeurs van 17-19 november in Bolzano

Zoals het zich nu laat aanzien, gaat na 4 jaar Europa’s grootste fruitteeltvakbeurs, de Interpoma, dan toch in november van dit jaar door. De voor november 2020 geplande beurs kon door corona geen doorgang vinden. De 12e editie van de Interpoma-vakbeurs in het Noord-Italiaanse Bolzano staat nu van 17 tot en met 19 november op de kalender.

De tweejaarlijkse beurs is sinds de start, 25 jaar geleden, uitgegroeid tot de belangrijkste vakbeurs voor de fruitsector – en meer specifiek de appelsector – in Europa. Bezoekers komen van over de hele wereld naar Bolzano om de beurs en het bijbehorende congres te bezoeken. Rondom de beurs zijn vaak ook diverse kleinere bijeenkomsten, zoals minisymposia of presentaties van nieuwe producten. Bezoekers kunnen deelnemen aan een van de tien excursies naar coöperaties en (fruit)bedrijven in Südtirol.

Bezoekers uit 70 landen
De organisatoren verwachten 490 standhouders en hopen op 20.000 bezoekers uit 70 landen. Het aantal bezoekers zal echter sterk afhangen van de coronasituatie in de wereld. De organisatoren merken dat met name potentiële bezoekers van buiten Europa de ontwikkelingen rondom corona even afwachten en pas op het laatste moment beslissen om al dan niet naar Bolzano af te reizen.
Naar verwachting zullen 100 journalisten van over de hele wereld verslag doen van de beurs en het congres. Voor de standhouders een mooie uitdaging om de pers te interesseren om over hun nieuwste producten te berichten. Een van de thema’s van de beurs en van het congres is ‘robotisering’. Diverse bedrijven tonen hun (prototypes van) robots om bijvoorbeeld appels te plukken of in boomgaarden te spuiten, maaien of onkruid te bestrijden.

Interpoma-congres
Net als de beurs trekt ook het twee dagen durende congres veel internationale bezoekers. Het thema van de eerste dag, donderdag 17 november, is ‘USA’. Vier sprekers geven een diepgaand inzicht in de huidige en op handen zijnde omwentelingen in de Amerikaanse appelteelt. Op vrijdag 18 november is het onderwerp ‘gerobotiseerd oogsten’. Toonaangevende fabrikanten van plukrobots van over de hele wereld, zullen hun innovatieve machines presenteren en tonen.

Kijk voor meer info op www.interpoma.it

 


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)