Skip to main content
|

BOER&NLekker en Lokalist samen verder

Het korte ketenconcept BOER&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist bundelen hun krachten. Met de samenwerking verschuift BOER&NLekker de focus van de consument naar de zakelijke markt.

BOER&NLekker startte in 2022 met een pilot gericht op consumenten. Ze konden via een app producten bestellen en deze een keer in de week bij afhaalpunten in de regio -meestal boeren en telers met een boerderijwinkel – afhalen.
Cooperatie Agrifirm was de aanjager en financier achter BOER&NLekker.

De samenwerking met Lokalist duidt er op dat -net als bij veel korte keteninitiatieven- de distributie de zwakste schakel in de keten is. Lokalist is immers gespecialiseerd in logistiek en biedt een geavanceerd bestel- en transportplatform voor lokale producten van boeren en voedselmakers. De oprichters Paul van Straaten en Richard Nederlof hebben ervaring opgebouwd met de landelijke uitrol van een post- en pakkettenbedrijf.

BOER&NLekker is op dit moment actief met vijftig boeren en telers in de provincies Noord-Brabant en Utrecht. De landelijke uitrol staat vanaf het tweede kwartaal van 2024 gepland.


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)