Skip to main content
|

125 Jarige fruittelersorganisatie voortaan koninklijk

Tijdens de Fruitteelt-vakbeurs op 24 november ontving de jubilerende NFO het predicaat ‘Koninklijk’. De bijbehorende oorkonde werd namens Koning Willem-Alexander door de burgemeester van Zoetermeer uitgereikt aan NFO directeur Siep Koning. De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) bestond vorig jaar 125 jaar.
NFO voorzitter Ron Mulders ziet het predicaat als blijk van waardering voor de inzet van alle Nederlandse fruittelers, honderden betrokken bestuurders en tientallen gedreven medewerkers gedurende de afgelopen 125 jaar. “Het resultaat mag er zijn: onze sector levert niet alleen geweldige, gezonde producten, maar draagt ook bij aan een aantrekkelijk en leefbaar platteland.”
Volgens NFO directeur Siep Koning zegt het predicaat veel over de thema’s waar de NFO samen met andere organisaties door de jaren heen aan gewerkt hebben, zoals plantgezondheid, water en arbeid. “Het is een erkenning van onze voortdurende inspanningen om de belangen van de fruitteeltsector te vertegenwoordigen.”
De toekenning van het Koninklijke predicaat is volgens Koning een bijzondere eer voor de NFO en haar leden.


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)