Skip to main content
|

Recordjaar voor Belgische wijnproductie

De wijnproductie in België verdubbelde vorig jaar tot drie miljoen liter. Henegouwen en Limburg zijn de koplopers op vlak van productie. Deze groei is het resultaat van een groter aantal wijnbouwers, meer hectares en ideale weersomstandigheden.

3 miljoen liter Belgische wijn
Na een minder succesvol wijnjaar in 2021 met slechts 1.350.000 liter, werd de productie in 2022 ruimschoots goedgemaakt. Vorig jaar bleek een uitzonderlijk wijnjaar te zijn waarbij de productie steeg met 124 procent tot een ruime drie miljoen liter. Het vorig Belgische recordjaar van 2018 met een kleine 2 miljoen liter werd met de nieuwe recordproductie verpulverd. Dit blijkt uit cijfers die het Belgische statistiekbureau Statbel in maart publiceerde.
De groei gaat op voor alle wijnsoorten. De grootste groei is weggelegd voor rode wijn (+ 220 %), op de tweede plaats komt mousserende witte wijn (+ 161 %) en op de laatste podiumplaats staat witte wijn (+ 92 %). En ook de rosé (+ 55 %) en de mousserende rosé (+ 37 %) profiteerden mee van de goede weersomstandigheden.


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)