Skip to main content

Fruitteelkrant Nieuws

Vroegste bloei ooit

|
Door het zachte voorjaar bloeien de fruitbomen in de Belgische fruitstreek Haspengouw dit jaar drie weken vroeger dan normaal. Sinds de metingen in 1943 is het bloeiseizoen nooit eerder zo vroeg gestart.

Kwee MC niet droogtegevoeliger dan Kwee Adams

|
Algemeen wordt aangenomen dat perenbomen op onderstam kwee Adams beter bestand zijn tegen droogte dan bomen op kwee MC. Onderzoek van pcfruit zet hier echter vraagtekens bij.

Fruitmasters stapt in aardbeien uit zaad

|
FruitMasters gaat samen met aardbeienveredelaar Limgroup nieuwe aardbeienrassen uit zaad ontwikkelen en vercommercialiseren. Normaal gesproken worden aardbeien vegetatief vermeerderd.

En de naam wordt…..

|
Vandaag maakte Fresh Forward, veredelaar en eigenaar van het appelras Wurtwinning, bekend onder welke merknaam de appel de komende jaren verkocht gaat worden.

Insectenmest waardevol voor bomen en planten

|
Het toevoegen van reststromen uit de insectenkweek aan de grond van land- en tuinbouwgewassen draagt niet alleen bij aan kringlooplandbouw, maar kan ook het gebruik van kunstmatige meststoffen en pesticiden verminderen!

Aardbeien telen zonder insecticiden

|
Arjen Kok, aardbeienteler in het Noord-Hollandse Zwaagdijk, is al sinds 2016 nauw betrokken bij de Bee Deals, het programma waarin verschillende partijen samenwerken aan verbetering van de leefomgeving van bijen en andere bestuivers.

Meest gelezen

Kennispartners

Volg ons!

Tweets

Nieuwsbrief


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)