Fruitteelkrant Nieuws

Vierde Vlaamse notendag op 14-11-2021

|
Het succes van de voorgaande notendagen (“kom noten kraken”) smaakte naar meer… Deze tweejaarlijkse ontmoetingsdag van de notentelers en -vrienden is een unieke kans om je notenkennis en je netwerk uit te breiden.

Rampjaar voor Belgische imkers

|
Belgische imkers hebben een rampjaar achter de rug. Door de vele regenval van mei tot september, tijdens de bloei van de gewassen, hebben de bijen nauwelijks nectar kunnen verzamelen. Hierdoor ligt de honingproductie 50 tot 60 procent lager dan vorig jaar.

Derde jaar op rij minder Italiaanse peren

|
De Italiaanse perenoogst zal voor het derde jaar op rij kleiner uitvallen dan normaal. Volgens berichten van Oi Pera, de organisatie van Italiaanse perentelers, zal de productie in 2021 ongeveer 60% lager uitvallen dan in 2020.

Nederland verwacht minder peren dan vorig jaar

|
De Nederlandse perenoogst zal naar verwachting lager uitvallen dan vorig jaar. Volgens de vandaag door het GroentenFruit Huis en de NFO bekend gemaakte oogstraming komt de perenproductie dit jaar uit op 325 miljoen kilo. Dit is 19% minder dan vorig jaar en bijna 9% minder dan in 2019.

Meer appels verwacht dan vorig jaar

|
Dit jaar zullen in Nederland naar verwachting meer appels worden geplukt dan vorig jaar. In 2020 viel de appeloogst lager uit dan normaal. De Nederlandse appelproductie komt volgens de raming uit op 250 miljoen kilo. De cijfers werden vandaag door het GroentenFruit Huis en de NFO bekend gemaakt.

Fruitveiling Zuid-Limburg en Fruitmasters samen verder

|
De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten en Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen zullen verregaand samen gaan werken. De leden van de coöperaties hebben tijdens hun ledenvergaderingen op woensdagavond 30 juni hiermee ingestemd. De coöperaties zien de samenwerking als een positieve ontwikkeling voor de Nederlandse fruitsector. Het zijn gelijkgestemde coöperaties die al jaren inspelen op directe afzet met een hoogwaardig aanbod. Lees meer

Meest gelezen

Kennispartners

Volg ons!

Tweets

Nieuwsbrief


De Fruitteeltkrant per post?

Ontvang De Fruitteeltkrant 4 tot 6 keer per jaar GRATIS per post.
(Alleen telers en toeleveringsbedrijven)


© De Fruitteeltkrant. Alle rechten voorbehouden. Powered by KovoKs.nl